Apning Alvdal.JPG

Royal Alvdal Hall åpnet

Alvdal Skurlag har åpnet nytt fullautomatisk impregneringsanlegg. Med en investeringramme på 60 millioner kroner er Royal Alvdal Hall den største investeringen bedriften har gjort. 

Grønt Skifte BNL forside.JPG

Flere grønne innkjøp

En ny forskriftsbestemmelse skal fremme grønne offentlige innkjøp. Forskriften trer i kraft 1. mai 2017.

Mjøsbrua ny

Dette kan bli den nye Mjøsbrua

En fremtidig trebru over Mjøsa blir verdens lengste og koster nesten 4 milliarder kroner å bygge. – Vil bli et symbol og et landemerke, sier prosjektleder.

Steibrua.jpg

De nominerte til Årets Trebyggeri

Treteknisk og TreFokus vil i samarbeid med Byggeindustrien dele ut prisen Årets Trebyggeri 2016 på Byggegallaen den 29. mars. Juryen har nå gått gjennom et stort antall prosjekter som er ferdigstilt i 2016, og har plukket ut tre kandidater til prisen.

stand zeroexpo

Treindustrien på ZeroExpo

Treindustrien var sammen med Treteknisk og TreFokus representert på Zero Expo i forbindelse med Zerokonferansen 2016. Mange var innom vår stand og ville vite mer om mulighetene for bruk av tre i bygg.

Flishaug

Satsing på biodrivstoff

Økt bruk av biodrivstoff gir store muligheter for norsk treindustri! At Regjeringen øker omsetningskravet for biodrivstoff fra 5,5 til 7 prosent i 2017 og legger opp til en ytterligere opptrapping frem mot 2020 er gledelig. Når veksten skal skje ved bruk av bærekraftig biodrivstoff fremmes innovasjon og industriell vekst i norsk treindustri.

Heidi Finstad og Jon Georg Dale.jpg

Ny tømmerkai åpnet

Ny tømmerkai i Eidsnes i Lindås kommune er nå åpnet. Treindustrien gir regjeringen honnør for satsing på infrastruktur langs kysten.

Skog

Skal vi nå klimamålene må skogen tas i bruk

Norsk byggenæring må gå foran i det grønne skiftet. Skal vi klare det må skogens ressurser tas i bruk - og vi må bygge mer i bærekraftige materialer, hvor tre må være en del av løsningen.

 

 

Limtrebro

Limtrebroer er trygge

Etter hendelsen på Perkolo bru og feil funnet på Sundbyveien bru i februar 2016, ble det bestemt å kontrollere øvrige fagverksbruer i tre. Kontrollrapporten er nå klar, og viser at det ikke er funnet lignende prosjekteringsfeil på noen av de andre bruene.

Idunskolan, Mellanstadiet Moelven.jpg

Fortsatt mulig med innspill

Det er fortsatt mulig å komme med innspill til utførelsesstandarden for trekonstruksjoner. Standarden skal bidra til å gjøre hverdagen enklere for alle og bør være best mulig tilpasset “det praktiske liv”. Høringsfristen er 15. august.

 

F:\Bilder\CEI-Bois Romania 2016\DSC07548.JPG

Sagbrukene viktig for grønt skifte i Europa

I utviklingen av grønn økonomi spiller sagbruksindustrien i Europa en nøkkelrolle. På generalforsamlingen til den europeiske bransjeorganisasjonen EOS i Romania ble kunnskap om bruk av tre og sidestrømmer trukket fram som essensielt for bioøkonomien.

biookonomi.jpg

NHO: Mot bioøkonomien

NHO etablerte høsten 2015 et bedriftspanel, "bioøkonomipanelet" for å utarbeide en strategi for et internasjonalt konkurransedyktig næringsliv basert på biologisk fornybare ressurser (bioøkonomi).

image1.png

Arbeiderpartiets industristrategi

Arbeiderpartiet har lagt frem en strategi som har til hensikt å utvikle fremtidens industri. Adm. direktør Heidi Finstad i Treindustrien har ledet utvalget sammen med Stortingsrepresentant Terje Aasland.

Dusseldorf.jpg

Invitasjon til generalforsamling!

I dag ble invitasjon til Treindustriens og Treteknisks generalforsamlinger sendt til medlemsbedriftene. Det blir interessante dager i Düsseldorf 14. - 17. april.

tømmerkai.jpg

Tilskudd til tømmerkaier

I statsbudsjett for 2016 er 46 mill. kroner bevilget til utvikling av kai- og tømmerterminaler. Dette er en dobling av bevilgningen fra 2015.

Jernbanetransport.jpg

Presentasjon av jernbanerapport

Skogeierforbundet har utarbeidet en rapport hvor det er gjennomført en scenarioanalyse for å undersøke effekten av ulike endringer i terminalstrukturen langs jernbanen i Akershus, Hedmark og Oppland.

generalforsamling-vennerne-e1392065041322.jpg

Generalforsamling 2016

Neste års generalforsamlinger for Treindustrien og Treteknisk avholdes 14. - 17. april. Vi kommer tilbake til sted og program. Hold av datoene!

trekonstruksjonsdagen nti.jpg

Trekonstruksjonsdagen 2015

Trekonstruksjonsdagen gikk av stabelen for første gang torsdag 11. juni i Ingeniørenes hus i Oslo. Tema var høyhus i tre.

trearkitekturkonferansen-2015-f-trearkitektur.jpg

Treprisen 2015

Arkitektselskapet Jarmund/Vigsnæs Arkitekter fikk Treprisen 2015. Utdelingen av prisen fant sted ifm 3. Nasjonale konferansen for trearkitekter 10. juni.