Steibrua.jpg

De nominerte til Årets Trebyggeri

Treteknisk og TreFokus vil i samarbeid med Byggeindustrien dele ut prisen Årets Trebyggeri 2016 på Byggegallaen den 29. mars. Juryen har nå gått gjennom et stort antall prosjekter som er ferdigstilt i 2016, og har plukket ut tre kandidater til prisen.

stand zeroexpo

Treindustrien på ZeroExpo

Treindustrien var sammen med Treteknisk og TreFokus representert på Zero Expo i forbindelse med Zerokonferansen 2016. Mange var innom vår stand og ville vite mer om mulighetene for bruk av tre i bygg.

Flishaug

Satsing på biodrivstoff

Økt bruk av biodrivstoff gir store muligheter for norsk treindustri! At Regjeringen øker omsetningskravet for biodrivstoff fra 5,5 til 7 prosent i 2017 og legger opp til en ytterligere opptrapping frem mot 2020 er gledelig. Når veksten skal skje ved bruk av bærekraftig biodrivstoff fremmes innovasjon og industriell vekst i norsk treindustri.

Heidi Finstad og Jon Georg Dale.jpg

Ny tømmerkai åpnet

Ny tømmerkai i Eidsnes i Lindås kommune er nå åpnet. Treindustrien gir regjeringen honnør for satsing på infrastruktur langs kysten.

Skog

Skal vi nå klimamålene må skogen tas i bruk

Norsk byggenæring må gå foran i det grønne skiftet. Skal vi klare det må skogens ressurser tas i bruk - og vi må bygge mer i bærekraftige materialer, hvor tre må være en del av løsningen.

 

 

Limtrebro

Limtrebroer er trygge

Etter hendelsen på Perkolo bru og feil funnet på Sundbyveien bru i februar 2016, ble det bestemt å kontrollere øvrige fagverksbruer i tre. Kontrollrapporten er nå klar, og viser at det ikke er funnet lignende prosjekteringsfeil på noen av de andre bruene.

Idunskolan, Mellanstadiet Moelven.jpg

Fortsatt mulig med innspill

Det er fortsatt mulig å komme med innspill til utførelsesstandarden for trekonstruksjoner. Standarden skal bidra til å gjøre hverdagen enklere for alle og bør være best mulig tilpasset “det praktiske liv”. Høringsfristen er 15. august.

 

F:\Bilder\CEI-Bois Romania 2016\DSC07548.JPG

Sagbrukene viktig for grønt skifte i Europa

I utviklingen av grønn økonomi spiller sagbruksindustrien i Europa en nøkkelrolle. På generalforsamlingen til den europeiske bransjeorganisasjonen EOS i Romania ble kunnskap om bruk av tre og sidestrømmer trukket fram som essensielt for bioøkonomien.

biookonomi.jpg

NHO: Mot bioøkonomien

NHO etablerte høsten 2015 et bedriftspanel, "bioøkonomipanelet" for å utarbeide en strategi for et internasjonalt konkurransedyktig næringsliv basert på biologisk fornybare ressurser (bioøkonomi).

image1.png

Arbeiderpartiets industristrategi

Arbeiderpartiet har lagt frem en strategi som har til hensikt å utvikle fremtidens industri. Adm. direktør Heidi Finstad i Treindustrien har ledet utvalget sammen med Stortingsrepresentant Terje Aasland.

Dusseldorf.jpg

Invitasjon til generalforsamling!

I dag ble invitasjon til Treindustriens og Treteknisks generalforsamlinger sendt til medlemsbedriftene. Det blir interessante dager i Düsseldorf 14. - 17. april.

tømmerkai.jpg

Tilskudd til tømmerkaier

I statsbudsjett for 2016 er 46 mill. kroner bevilget til utvikling av kai- og tømmerterminaler. Dette er en dobling av bevilgningen fra 2015.

Jernbanetransport.jpg

Presentasjon av jernbanerapport

Skogeierforbundet har utarbeidet en rapport hvor det er gjennomført en scenarioanalyse for å undersøke effekten av ulike endringer i terminalstrukturen langs jernbanen i Akershus, Hedmark og Oppland.

generalforsamling-vennerne-e1392065041322.jpg

Generalforsamling 2016

Neste års generalforsamlinger for Treindustrien og Treteknisk avholdes 14. - 17. april. Vi kommer tilbake til sted og program. Hold av datoene!

trekonstruksjonsdagen nti.jpg

Trekonstruksjonsdagen 2015

Trekonstruksjonsdagen gikk av stabelen for første gang torsdag 11. juni i Ingeniørenes hus i Oslo. Tema var høyhus i tre.

trearkitekturkonferansen-2015-f-trearkitektur.jpg

Treprisen 2015

Arkitektselskapet Jarmund/Vigsnæs Arkitekter fikk Treprisen 2015. Utdelingen av prisen fant sted ifm 3. Nasjonale konferansen for trearkitekter 10. juni.